Logo Laser DAC RCM
button aanmelden
 
Laser radiaal
Even een paar uur uitwaaien en je kop
leegmaken op donderdagavond.

 
We starten weer op donderdag 14 mei!
 
Weliswaar met inachtneming van de Coronavirus regelgeving.
pdfKlik hier om ons corona protocol voor de komende maanden te lezen of te downloaden.. 

Voor wie
We starten in 3 klassenen: Laser Radiaal/Standaard en alle andere boten in de zogenoemde SW handicap klasse. Dus iedereen is welkom!. Maakt niet uit of je lid bent van de Marina Muiderzand, Zeilvereniging Muiderzand of welke andere vereniging dan ook in Nederland. Ook als je nergens lid bent, dan ben je van harte welkom!

Daghap - hoeft niet, maar is natuurlijk wel leuk en lekker -
We beginnen om 18:00 uur met een simpele BBQ of daghap. Hiervoor moet je aanmelden via de  Whatsppgroep en dat kan tot uiterlijk op de donderdag van de wedstrijd tot 12:00 uu. Prijs van de daghap is € 15,00 p.p.

De wedstrijden
We leggen, afhankelijk van de weersomstandigheden, een up/downwind of een driekoekbaan uit. Startprocedure is simpel: 3 minuten, 2 minuten 1 minuut en start.
We starten eerst de lasers weg en het startsignaal van de Laers is het 3 minutensignaal voor de SW klassen.

Protesten worden alleen behandeld ingeval van schade. Voor de rest los je het op door je straf te nemen op het water of door arbitrage – voor een biertje - aan de bar onder leiding van Eddy Chevalier of een daartoe geschikte persoon die door het Regatta Center Muiderzand is aangewezen.

Deelname aan de wedstrijden kost € 10,00 per avond, vooraf te rekenen aan de bar contant of PIN.

After-sail-Borrel in het ‘Het Palaver’ - hoeft niet, maar is natuurlijk wel gezellig -
Met een borrel en bittergarnituur napraten in ‘Het Palaver’ van ons clubhuis tot circa 00:00 uur. Daar presenteren we ook de uitslagen van de avond.

De competitie
Het gaat in eerste instantie om gezelligheid, lekker zeilen en eeuwige roem, maar we zullen een passende wisseltrofee voor het seizoen regelen!
We houden een seizoenscompetitie bij in de Laser Radiaal en Standaard, die is te volgen op de website. Daarbij zijn een ruim aantal wedstrijden aftrekbaar, zodat je ook nog goede kansen maakt als je een keertje niet kan. Zie ook het Reglement.